napęd wycieraczek OII

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pili_Tychy
    Classic
    • 2011
    • 14

napęd wycieraczek OII

Zamieszczone przez 4kwiatek
    Z drugiej strony - niepoważnym argumentem jest że Climatic jest to samo co klima ręczna.
    Wszystko się zgadza i trzeba cisnąć dealera. Ten z kolei powinien cisnąć SAP - bo to oni, nie przewidując terminów produkcji aut - dawali jeszcze w cennikach z sierpnia, że Climatic to klimatyzacja półautomatyczna. Można też skierować pismo do SAP, bo oni nie są bez winy. Bezwzględnie żądając, aby się ustosunkowali do sprawy, a nie odsyłali do dealera. W końcu to nie dealer jest odpowiedzialny za zmianę specyfikacji auta. SAP powinien też odpowiedzieć na pytanie kiedy poinformował dealerów o planowanej zmianie funkcjonalności klimatyzacji.

Teraz, jak już zauważono, w sposób bezczelny pozostawiono nazwę "Climatic", ale drobnym drukiem dopisano, że to "klimatyzacja ręczna". Mogę podejrzewać, że jest to celowy zabieg, aby wprowadzić potencjalnego klienta w błąd - do tej pory bowiem przekonany był, ze Climatic to coś innego niż klimatyzacja manualna, coś pośredniego między nią a automatyczną. Korzystając więc z marki dali inny produkt o niższej funkcjonalności - to jest skandal. Nawet jeśli rzeczywiście półautomat nie działał idealnie, to nie można z ludzi robić idiotów, a tak właśnie wygląda działanie Skody.

Radziłbym również najpierw zwrócić się do sądu polubownego w tej sprawie (dealer musi wyrazić zgodę na to) - jeśli taka prośba (przed normalnym postępowaniem sądowym) nie pomoże (dealer odmówi uznania wyroku sądu polubownego), to na pewno ta sprawa przyczyni się do korzystniejszej dla Ciebie oceny sądu powszechnego.

O całym zajściu można również poinformować UOKiK - ponieważ na pewno nie jesteś jedynym podobnie oszukanym.

A jak dealer będzie udawał greka i pokrętnie się tłumaczył, to są zawsze media (Turbo Kamera itp.).
  • wismar
    Classic
    • 2010
    • 17

napęd wycieraczek OII

Witam.poszukuję informacji gdzie kupić napęd wycieraczek OII bez silnika 1Z1 955 023 C.Na marginesie-smarujcie ośki wycieraczek,u mnie się zapiekła i narobiła dużo szkód i kosztów.

Komentarz

• Marcin0201
      Ambiente
      • 2010
      • 173

ja mam sam napęd do O2 jak coś to pisz na pw jeśli chodzi nam o to samo :P
      Skoda OCTAVIA II by Marcin0201

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ght=marcin0201

Komentarz

Pracuję...